5I9A5670_pick.jpg

Holt ADU

Los Angeles, CA

The new ADU features 10 linear feet of glass doors which open onto the outdoor deck of the main house, fostering a communal arrangement between ADU and house.

The new ADU features 10 linear feet of glass doors which open onto the outdoor deck of the main house, fostering a communal arrangement between ADU and house.

View from former driveway through front door to kitchen interior.

View from former driveway through front door to kitchen interior.

Holt ADU - Los Angeles, CA

The Holt ADU garage conversion project took a small 1940’s garage (18’x18’, 332 SF) and transformed it into an appealing studio accessory dwelling unit.

Natural light is abundant via 10 linear feet of glass doors where the garage door used to be, a small operable window, a sun tunnel in the bathroom and a skylight over the kitchen area. The bathroom features a curbless shower design for easy access, glass shower enclosure and modern fixtures & finishes.

All amenities are provided in the small kitchen, including a refrigerator, stove/ oven and washer/ dryer. The exterior stucco was recoated, new trim was installed, and new windows & doors were selected to match the main house, marrying the aesthetics on the property for an overall comprehensive design.

Floor Area: 332 sf

Construction Budget: $235/sf

Completion Date: 2018

Demolition First Floor Plan (bottom), First Floor Plan (top) - the garage/ADU is in structure at the lower left of both drawings

Demolition First Floor Plan (bottom), First Floor Plan (top) - the garage/ADU is in structure at the lower left of both drawings

View from the ADU interior back towards the main house and adjoining outdoor deck area.

View from the ADU interior back towards the main house and adjoining outdoor deck area.

All amenities are provided in the small kitchen, including a refrigerator, stove/ oven and washer/ dryer.

All amenities are provided in the small kitchen, including a refrigerator, stove/ oven and washer/ dryer.

Simple details with clean lines keep the focus on the space.

Simple details with clean lines keep the focus on the space.

In addition to the glass doors at the front of the ADU, a large skylight ensures that the space will be filled with daylight.

In addition to the glass doors at the front of the ADU, a large skylight ensures that the space will be filled with daylight.